voeding

Voeding is nodig voor ons lichaam, voor onze stofwisseling en om energie te kunnen leveren. Gezond en gevarieerd eten is belangrijk maar wie op zoek gaat bv op internet naar wat nou ‘gezonde’ voeding is kan aardig de weg kwijt raken door de verschillende meningen en adviezen. Er zijn veel verschillende diëten in omloop en allemaal zullen ze tijdelijk werken.

Wat interessant is om te achterhalen… waar heeft jouw lichaam behoefte aan en op welk moment? Vaak zijn er onderliggende factoren die maken dat je behoefte hebt aan een bepaald voedingsmiddel of juist niet. Kortom… voedingsadvies ligt iets genuanceerder.

Hormonen en de werking van je darmstelsel spelen hierbij een belangrijke rol. Overgewicht is niet slechts het gevolg van verkeerd en teveel eten, ook emoties zijn hierop van grote invloed. Je lichaam wordt geregeld door je hormonen. Door je voeding, training of gebrek aan training, omgang met stress, je slaap en zelfs de manier waarop je denkt… elke dag opnieuw. De stofjes die nodig zijn om je brein en de hormonen aan te sturen heten neurotransmitters en die worden aangemaakt en opgeslagen in de darmen. Alles moet optimaal werken, het een kan niet zonder het ander.

Als voedingsdeskundige kan ik je helpen gewichtsproblemen op een holistische manier aan te pakken.

Sluit Menu