Transition2Health - Healing in Dreumel en West Maas en Waal OVER MIJ

“Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in de “zin van het leven”. Dat het leven eenmalig zou zijn, ging er bij mij niet in.”

Mijn eigen reis en de rebel in mij

Als kind had ik altijd veel energie en wist precies wat ik zelf wilde. Ook voelde ik, dat er om mij heen meer was dan ik met mijn ogen kon zien. Zolang ik afleiding had, nam het af maar in de avond/nacht was het er altijd. Ik realiseer me nu hoe sensitief ik was. Naarmate ik ouder werd liet ik de vragen erover los. Ik richtte me op wat mijn omgeving, ouders en leerkrachten van mij verwachtten, wel altijd met een rebelse ondertoon 🙂 Zomaar iets aannemen deed ik niet makkelijk en zeker niet wanneer iets niet goed voelde. Toen ik op school moest kiezen wat ik wilde worden, was dat niet moeilijk: iets met mensen en gezondheid…het werd fysiotherapie. De verbinding aangaan met mensen vond ik erg leuk en dat wierp merkbaar z’n vruchten af. Door de tijd heen veranderde mijn kijk op gezondheid en klachten en ging ik mij meer en meer verdiepen in de hele mens. Ik volgde een diversiteit aan opleidingen en zag steeds meer de eenheid tussen lichaam en geest. Toch bleven er vragen…..ik kon er de vinger niet opleggen

“Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in de “zin van het leven”. Dat het leven eenmalig zou zijn, ging er bij mij niet in.”

Hoe stress ons belemmert

Het onderhouden van het fysieke lichaam door gezonde voeding en voldoende bewegen is belangrijk, daarnaast heeft onze mentaal-emotionele gesteldheid enorme invloed en omgekeerd. In mijn opleiding tot mindfulness fysiotherapeut leerde ik de aandacht naar binnen te keren en te observeren en inzicht te krijgen in wat er op een bepaald moment van binnen leeft. De prikkels die we te verwerken krijgen, zowel uit onze binnen- als buitenwereld beïnvloeden ons en vanuit geconditioneerde processen proberen we alles te begrijpen en onder controle te houden. Dit kost enorm veel energie. De stress die ontstaat vanuit gedachten en overtuigingen, door de manier waarop we naar onszelf en ons leven kijken, belemmert ons in ons dagelijks leven. We bekijken de wereld vanuit ons hoofd.

Leven vanuit je hart

Ik wilde leren beter met mijn energie om te gaan en vanuit mijn hoofd meer naar mijn lichaam en belangrijker nog …naar mijn hart te gaan. In de opleiding tot energetisch coach ben ik meer gaan voelen en leerde ik weer luisteren naar mijn intuïtie. Denken doen we vanuit onze conditioneringen, vaak allemaal gebaseerd op ‘goed’ en ‘fout’. Door me te herinneren dat ik niet mijn lichaam en niet mijn gedachten en emoties ben maar een oneindig energetisch wezen met een lichaam, kreeg ik rust. Ik kwam thuis bij mezelf.

 

Alles is energie en alles heeft een bepaalde frequentie. Hoe hoger de trillingsfrequentie  hoe hoger het bewustzijn. Door het verhogen van het bewustzijn, ga je anders naar situaties kijken en andere keuzes maken.

Alles is er al en alles is mogelijk. Tegenslagen en uitdagingen horen bij het leven maar vanuit het hoger hart-bewustzijn kun je hier gemakkelijker mee om gaan.

“Authentiek durven zijn en daarbij vertrouwen op je intuïtie maakt het leven lichter, waardoor je je passies beter kunt ervaren en je missies versterken.”

Hoe healing je energie weer kan laten stromen

Dingen doen die je gelukkig maken, leren echt voor jezelf te kiezen vanuit een onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid. Vanuit de pure verbinding met jezelf kun je ook pas echt een gelijkwaardige verbinding met een ander aangaan. Je weer gaan herinneren wie je in essentie bent, is daarvoor een must.

De huidige realiteit leert ons beperking en af gescheidenheid in het lichaam. We zijn veel meer en grootser dan dit. Door te verbinden met het oneindige bewustzijn en het erkennen van jouw grootsheid ontstaat flow…..alles is mogelijk om te kiezen in een nieuwe realiteit.

GA JE MEE OP REIS?