Image Alt

Gedragsverandering

Gedragsverandering

 

Werkt alleen wanneer je ook iets verandert op onderbewust niveau.

Wist je dat 95 % van ons gedrag onderbewust is?

In veel gevalen is dat maar goed ook. Stel je voor dat je telkens zou moeten nadenken over hoe je bepaalde dingen doet zoals lopen, tanden poetsen, stofzuigen ,aankleden etc. Maar ook het onthouden van je pincode, namen en wachtwoorden zijn hier voorbeelden van, je kunt ze gemakkelijk oproepen wanneer je ze nodig hebt. Dit is handig en is helpend. Je hebt deze dingen geleerd door te herhalen en daardoor is het geautomatiseerd.

Helaas liggen er ook programma’s opgeslagen die niet helpend of zelfs beperkend zijn. Dit zijn gedachten en overtuigingen over jezelf, anderen of situaties die aangeleerd zijn of voortkomen uit ervaringen.

Ik weet zeker dat wanneer je dit leest er ook bij jou dingen naar voren komen die je zou willen veranderen. Wellicht heb je er zelfs afspraken over gemaakt met jezelf, je doelen opgeschreven, een moodboard gemaakt, een beloningssysteem bedacht, gemediteerd of gevisualiseerd . Deze acties worden bewust ingezet om iets voor elkaar te krijgen, het kost energie en zolang het iets oplevert, niks mis mee. Vol goede moed besluit je om iets te gaan aanpakken en bent vast besloten het ook te gaan volhouden. 100 dagen duurt het gemiddeld volgens onderzoek om iets blijvend te veranderen. Soms lukt het maar soms ook niet.

Hoe komt het nou dat je terug valt in oud gedrag? Hoe kun je ervoor zorgen dat het in eerste instantie bewust veranderde gedrag onbewust wordt en je iets moeiteloos kunt volhouden?

In het onderbewuste brein ligt allerlei informatie opgeslagen die maakt dat je denkt wat je denkt, voelt wat je voelt en doet wat je doet. Welk stuk in jou ( gewaarzijn) welke je nog niet bereid was om te ontvangen, belemmert je in het scheppen van nieuwe mogelijkheden? En waarom lukt het niet om, zodra je je hiervan bewust bent, dit gewoon niet meer of anders te doen? Het onderdrukken van deze gewoonten kost veel energie, geeft stress en put je uit op de lange duur waardoor het zelfs kan leiden tot burn-out en depressie.

Acces Bars helpt je om al deze opgeslagen gedachten en overtuigingen los te laten zodat je met nieuwe energie weer stappen kunt zetten en de dromen verwezenlijken die je voor ogen hebt.

De kans is groot dat je andere keuzes maakt omdat je de dingen nu ziet vanuit een ander perspectief.

Diepgaande blokkades vanuit gedachten, emoties, oordelen, gewoontes, overtuigingen en ideeën over verschillende contexten in je leven worden vrijgemaakt via 32 punten op het hoofd.

Deze punten staan onder andere voor: geld, seksualiteit, relaties, communicatie, veroudering, hoop & dromen, creativiteit, heling, tijd & ruimte, controle en lichaam.

Waneer deze oude blokkades zijn opgelost zul je merken dat je beter slaapt, je concentratie verbetert, je anders met pijn omgaat, oude vervelende gebeurtenissen je niet meer beïnvloeden, je minder zorgelijk en vrolijker bent. En vanuit een stressvrij leven kun jij elke uitdaging en verandering aan!