Image Alt

Leven vanuit bewustzijn

Leven vanuit bewustzijn

Onze mind genereert een constante stroom van gedachten. Soms zou je misschien graag willen dat het wat rustiger was in je hoofd. Het beïnvloeden van de continue gedachten stroom is lastig en hoe meer je probeert het te stoppen hoe erger het vaak wordt.

We hechten veel waarde aan onze mind. Gek eigenlijk als je beseft dat de mind steeds hetzelfde afdraait wat je al weet. De mind denkt in conclusies en conclusies zijn oordelen.

Zolang je je vasthoudt aan deze conclusies en overtuigingen beperk je jezelf slechts tot hetgeen je al weet. Door te durven leven vanuit de vraag, vergroot je je bewustzijn en leer je te vertrouwen op je intuitie. Het helpt je te bedenken wat jij wilt en wat goed is voor jou, in plaats van te doen wat anderen verwachten.

Door te gaan leven vanuit de vraag ga je merken dat er veel meer mogelijk is dan je eerst dacht.

Alle standpunten, oordelen, meningen en conclusies die we overgenomen hebben van onze ouders,

rolmodellen en vrienden, bepalen de manier waarop we functioneren. De manier waarop jij tegen het leven aankijkt creëert je realiteit.

Vraag je eens af of de overtuigingen die jij hebt over het leven van jezelf zijn of dat je ze overgenomen hebt van iemand anders.

Wanneer bepaalde dingen in je leven niet lopen zoals jij zou willen…bv je relatie, je financiële situatie of je werk etc, Stel dan de vraag wat je anders zou kunnen doen of zijn ….om iets te laten verschijnen of veranderen. Laat vervolgens de energie zijn werk doen.

Het antwoord zal zich presenteren in keuzes…..kies de optie die voor jou het beste werkt, meestal is dit de keus die het lichtst voelt.

Het grote verschil tussen de mind en bewustzijn is dus de manier waarop een antwoord tot stand komt. De mind vertelt je wat je al weet, bewustzijn is de meest ultieme vorm van gewaarzijn, welke tot stand komt door een vraag. Je bewustzijn kun je dus trainen door jezelf de volgende vraag te stellen: wat ben ik mij hier gewaar dat ik nog niet erkend heb en dat als ik het zou erkennen alles zou veranderen? Voorbij de oordelen van de mind opent zich een verscheidenheid aan mogelijkheden. De mind zegt ‘het is zo’, bewustzijn vraagt sluit niets uit, het omvat alles zonder oordeel.

Alles in het universum komt voort uit bewustzijn. Zodra we ons ervoor open stellen zal de realiteit veranderen en de manier waarop we de wereld zien. Het verruimen van het bewustzijn geeft ons dus andere inzichten. Wanneer je je leven creëert vanuit bewustzijn maak je je minder snel zorgen, je durft te ontspannen in vertrouwen en voelt je daardoor beter, het komt je gezondheid en welzijn ten goede. Je intuïtie wordt sterker en dat maakt dat je meer durft te gaan voelen of iets klopt voor jou. Uiteindelijk is elke keuze die je bewust maakt, de juiste.

The awakening of consciousness is the next evolutionary step for mankind”