Image Alt

Spirituele ontwikkeling en ontwaken

Spirituele ontwikkeling en ontwaken

Over spirituele ontwikkeling en ontwaken bestaan verschillende theorieën. Ik zie het als een proces waarbij je je aandacht intuïtief verlegt van buiten jezelf naar binnen. Bij dit naar binnen kijken kom je blokkades tegen waar je tegenaan loopt. In plaats van ze te negeren of te bestrijden, ga je ze aan en los je ze op. Lichaam en geest komen zo met elkaar in balans en je leert weer van jezelf te houden.

Ieder mens doorloopt het proces van ontwaken op eigen manier en in eigen tempo. Het gaat vaak gepaard met grote, innerlijke veranderingen. Het kan voor verwarring zorgen omdat het oude afgebroken en losgelaten mag worden om ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Het resultaat zal zijn dat je van jezelf houd en jezelf volledig accepteert, van hieruit kun je zonder oordeel, uit liefde en respect naar anderen kijken.

Vanuit zelfliefde doe je geen dingen meer die je eigenlijk niet wilt, wat tegen je gevoel in gaat. Hierdoor ga je ook keuzes maken met betrekking tot je werk, vriendschappen, je relatie etc die passen bij je innerlijke behoefte. Dit is niet altijd makkelijk en kan soms egoïstisch voelen, maar is wel nodig om je eigen pad te vinden en je zo te kunnen ontwikkelen. Hierdoor zal je bewustzijn groeien en de betekenis van het leven veranderen. Onvoorwaardelijke zelfliefde zal jezelf veranderen en uiteindelijk zal daarmee de wereld veranderen.

Het diepere ontwaken gaat over het ontwaken uit (de illusie van) de matrix.

We leven in een bijzondere tijd waarin steeds meer mensen vraagtekens hebben bij de manier waarop we leven en onze maatschappij is ingericht. We zitten ( eigenlijk al jaren) middenin een periode van het grote ontwaken. Spirituele ontwikkeling en het verhogen van het bewustzijn zijn nodig voor een energetische overgang naar een nieuw tijdperk.

We evolueren van de 3de naar de 5de dimensie. Een dimensie is een niveau van bewustzijn met karakteristieke manieren van denken en voelen. De 3de dimensie kenmerkt zich door dualiteit, schuld-schaamte-boete programma’s, gevoelens van afgescheidenheid en slachtofferschap. Leven vanuit de automatische piloot waarbij angst en onzekerheid een grote rol spelen. Controle uitoefenen, om zo een gevoel van zekerheid te creëren, resulteert in leven in beperkingen en ontneemt het vermogen om te groeien. Het wordt ook wel de dimensie van de mind genoemd.

De 5de dimensie is de dimensie waarin we vertrouwen hebben in onvoorwaardelijke liefde, vrijheid, vrede en leven in overvloed. Dit is de dimensie van het hart.

Verandering gaat gepaard met chaos en weerstand, dat is de fase waar we nu in zitten. De 4de dimensie is eigenlijk een tussenportaal, de tijd, om te reizen van de 3de naar de 5de dimensie. Emoties komen hier sterk tot uiting. Gevoelens van enorme blijdschap of boosheid, verdriet en acceptatie wisselen elkaar af. Het is het heen en weer gaan tussen de dimensies in de manier waarop je naar bepaalde situaties kijkt, vanuit het hoofd of vanuit het hart.

Emoties trillen op verschillende frequenties. Laag trillende emoties, angst, schuld,schaamte, boete etc zijn van 3D. Emoties met hoge trilling zoals acceptatie, vertrouwen liefde en dankbaarheid zijn van 5D.

De vierde dimensie is de dimensie van loslaten wat je niet meer nodig hebt, om dan vanuit het hart en onvoorwaardelijke zelfliefde het leven te gaan leven in de 5de dimensie.