Image Alt

De invloed van emoties op je energieveld

De invloed van emoties op je energieveld

Weet je dat, iedere keer dat je over een niet geheelde wond of trauma praat of denkt,

je het opnieuw activeert in je emotionele,mentale, spirituele en fysieke lichaam? Je onderbewustzijn kan geen onderscheid maken tussen de huidige ervaring en de herinnering uit het verleden waardoor de impact van de negatieve ervaring telkens even heftig kan zijn.

Wanneer je oude pijnlijke herinneringen opnieuw activeert, creƫren je gedachten, woorden en emoties een negatieve karmische energie die je onbewust projecteert in je toekomst. Deze karmische energie manifesteert zich in meer pijnlijke ervaringen vergelijkbaar met het oorspronkelijke probleem. We noemen dit een karmische lus.

Wanneer een dergelijk karmisch patroon zich in je leven openbaart, ervaar je die oorspronkelijke wond en dezelfde pijn die daarbij hoort opnieuw. Door de overtuiging die de karmische pijn veroorzaakt te veranderen en daarmee te helen, kun je het oude trauma uit het verleden loslaten.

Vanuit de angst voor de pijn worden soms keuzes gemaakt om de pijn te verdoven met medicatie, voedsel, drugs, tv, alcohol, social media of andere afleidingen.

Echter zullen de onopgeloste problemen dan in het lichaam opgeslagen blijven en telkens weer aan de oppervlakte komen, totdat we ze bewust loslaten. Ons lichaam is een opslagplaats voor emoties en overtuigingen. Het opgeslagen houden van deze emotionele ballast zal het lichaam uiteindelijk verzwakken en kan leiden tot ziekten, depressies, stress, gewichtstoename etc.

Wanneer jij er klaar voor bent om deze blokkades los te laten, zal je lichaam je dankbaar zijn.

Realiseer je dat deze blokkades vaak het gevolg zijn van allerlei aan onszelf opgelegde beperkingen in een poging waardering en liefde te mogen ontvangen. Ze hebben ons klein gemaakt en kosten bergen energie.

Het gaan herkennen van je emotionele wonden en de triggers, het deactiveren van je overlevingstrategien en je weer te gaan verbinden met de bron is de sleutel tot heling en het beheersen van je eigen energieveld.